Karácsonyra szeretnél rendelni? Kiszállítással kapcsolatban itt tudsz tájékozódni.
Karácsonyra szeretnél rendelni? Kiszállítással kapcsolatban itt tudsz tájékozódni.

Roaming

Hol szeretnéd használni mobiltelefonodat?

Kép leírása: EU díjzónában

Az EU-ban1

Az EU zóna országainak listáját lásd lentebb.

Részletek

Kép leírása: EU díjzónán kívül

Az EU-n kívül

Afrikában, Amerikában, Ausztráliában, Ázsiában

Részletek
Bezárás

Nagy-Britannia 2020. december 31-én kilépett az EU-ból, a Telekom ennek ellenére továbbra is EU díjzóna szerint kezeli minden nagy-britanniai roaming partnerét.
További információk a Világjáró EU roaming díjak - Telekom lakossági szolgáltatások oldalon Nagy-Britannia kiválasztásával érhetők el.

EU díjzónába tartozó országok

Európai Unió: Ausztria, Belgium, Bulgária, Ciprusi Köztársaság, Csehország, Dánia, Észtország, Finnország, Franciaország, Görögország, Hollandia, Horvátország, Írország, Lengyelország, Lettország, Litvánia, Luxemburg, Málta, Nagy-Britannia, Németország, Olaszország (San Marino lefedettségét is biztosítja EU-s díjszabás szerint), Portugália, Románia, Spanyolország, Svédország, Szlovákia, Szlovénia
Európai Unión kívüli országok: Andorra, Izland, Liechtenstein, Monaco, Norvégia
Európai Unió külbirtoka: Azori-szigetek, Dominikai Közösség, Francia Guyana (St. Martin lefedettségét is biztosítja EU-s díjszabás szerint), Gibraltár, Guadeloupe, Kanári szigetek, Madeira, Martinique (St. Martin lefedettségét is biztosítja EU-s díjszabás szerint), Réunion

Tájékoztatás a szándékolatlan/nem szándékolt barangolás elkerülésével kapcsolatosan.

A mobil készüléket határ közelében használva a készülék a szomszédos ország szolgáltatójának hálózatára válthat át. Ilyenkor bár belföldön tartózkodunk és használjuk mobilunkat, de már egy külföldi szolgáltató hálózatára kapcsolódik telefonunk, így külföldi hálózaton telefonálunk, internetezünk, azaz úgy, mintha roaming helyzetben lennénk. A készülék kijelzőjén minden esetben látszik, hogy mely szolgáltató hálózatát használjuk, ill. eltérő hálózatra jelentkezéskor SMS is érkezik. Ugyanakkor, ha gyakran utazunk vagy tartózkodunk a határ mentén, érdemes a készülékünk menüjében a hazai hálózatot beállítani, elkerülve ezzel a – különösen a nem EU-s hálózatra való feljelentkezéskor – keletkezhető magasabb díjakat.

Tájékoztatás az automatikus frissítések nem várt költségeire vonatkozóan

A mobil készülékünkön olyan esetekben is történik adatforgalmazás, amikor mi magunk nem mobilinternetezünk rajta aktívan, ilyen például amikor a készülékre telepített alkalmazások, vagy a készülék szoftverének automatikus frissítése történik meg a háttérben. Mivel – különösen a nem EU-s hálózaton való roaming során – ezek az adatforgalmazások nem várt költségeket okozhatnak, javasoljuk a roaming helyzetben való használat idejére – a beállítást a készülékgyártók útmutatója tartalmazza készüléktípusonként – az automatikus frissítések kikapcsolását. MultiSIM használata esetén külön figyelemmel arra hogy a szolgáltatásba bevont SIM-eket tartalmazó minden eszközön kikapcsolásra kerüljön az automatikus frissítések kikapcsolása.

Mobilnetezz külföldön

Mobilinternetezz külföldön is!

A Mobil díjcsomagjainkhoz választott adatmennyiséget az EU-ban is használhatod.

További segítség külföldi mobilhasználat kapcsán

Gyakori kérdések

Gyakori kérdések a külföldi mobilhasználatról

Ha utazás előtt vagy közben kérdésed van, kattints ide, segítünk!

Megnézem a kérdéseket
Adatlimit egyenleg

Roaming adatlimit egyenleg lekérdezése

Tájékoztató a Világutazó net adatlimitről (forgalmidíjas netbővítő), annak feltételeiről.

Részletek

Kapcsolódó dokumentumok

Neked ajánlott készülékeink

összes készülék ›