Technikai okok miatt a Facebook azonosítóval történő belépés átmenetileg nem lehetséges!
Kérjük, belépéshez használd hívószámodat, e-mail címedet vagy MT ügyfélazonosítódat.
Technikai okok miatt a Facebook azonosítóval történő belépés átmenetileg nem lehetséges!
Kérjük, belépéshez használd hívószámodat, e-mail címedet vagy MT ügyfélazonosítódat.

Gyermekeink védelme a digitális korban

A Telekom és a gyermekvédelem

Kép leírása: Gyerek okosóra

Gyerek okosóra - Hogy mindig biztonságban tudd a gyermekedet!

Sokan nem szívesen vesznek 6-12 éves gyermeküknek okostelefont, mert ők még nem feltétlen tudnak vigyázni rá, a szülők pedig nem tudják megfelelően kontrollálni a gyermekeik tevékenységét az online térben. Ugyanakkor a biztonságérzet fontos szempont akkor, amikor mégis okostelefont adunk – sokszor talán túl korán is – gyermekeink kezébe.

Ezt az igényt látva tettük elérhetővé kínálatunkban 2018. december 1-től a MyKi Gyerek okosórát.

Kép leírása: Cyberbullying ellen

A Telekom és a Cartoon Network együtt a Cyberbullying ellen

A Cartoon Network csatorna idén is folytatja Aki ver, az nem haver című figyelemfelkeltő kampányát a bullying, azaz a gyerekek online és fizikai térben elkövetett bántalmazása ellen az iskolák, a média, valamint népszerű kampánynagykövetek bevonásával.

Mennyire vagy digitálisan felelős szülő?

Büszke szülőként te is szívesen posztolsz a gyermekedről?

Ha kíváncsi vagy arra, milyen utóélete lehet a gyermekedről készült fotóknak, miket érdemes észben tartani posztolás előtt és, hogy mennyire vagy tudatos digitális szülő, töltsd ki a Hintalovon Alapítvánnyal közösen összeállított kérdőívünket!

Szűrőprogramok a biztonságos netezésért

Telepíts szűrőprogramot a család digitális eszközeire, amelyek segítségével megvédheted gyermeked a káros tartalmaktól. Fontos, hogy az eszközök használatára és az ott elérhető tartalmakra vonatkozóan kialakított szabályokról beszélgess a gyermekeddel, mert ez hozzájárul a tudatos és felelős használathoz, valamint a gyerekek és szüleik között lévő bizalmi viszony megerősítéséhez.

A Family Link a Google szülői felügyeleti eszközöket kínáló ingyenes mobil alkalmazása, melynek adatvédelmi (GDPR) és más jogszabályi megfelelése a Google kizárólagos felelősségi körébe tartozik.
A Family Linkhez tartozik egy szülőknek szóló információs dokumentum, amely fontos információkat tartalmaz a szolgáltatásról. Ezeket érdemes figyelembe vennie, amikor arról dönt, hogy hozzáférést biztosít-e gyermekének a Google-szolgáltatások széles köréhez.
A Family Link szolgáltatásra, az alkalmazás használatára, a vonatkozó adatvédelmi szabályokra a Google által meghatározott mindenkori Általános Szerződési Feltételek az irányadóak.

Gyerek a neten

A Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság egy szótárszerkezetben létrehozott oldal segítségével támogatja a szülőket abban, hogy jobban megértsék és megismerjék a gyerekek és fiatalok internethasználati szokásait. Megmutatja a veszélyeket, a kockázatokat, de azt is, miben és miért lelik örömüket a gyerekek az online világban.

Biztonságosan: tanácsok szülőknek

A közvetített tartalmak – a sokféleségből eredően – veszélyeket is hordozhatnak, amire a szülőknek kell felkészíteni a gyerekeket. Ismerje meg a gyermekeit körülvevő technológiai színtereket, tartalmakat, veszélyeket.

Gyermekvédelem és az EU

„Meg vagyok róla győződve, hogy a gyermekek számára remek időtöltés lehet az internetezés, és arról, hogy a gyermekek biztonsága mindenki felelőssége.” Többek között ezekkel a gondolatokkal hívta fel Neelie Kroes az iparági szereplőket 2011. december 1-én az önszabályozásra.

Tudatos tévézés

A gyerekek legkorábban a tévével, az ott látott mesékkel találkoznak. Ma már alapos szerkesztői munka előzi meg a filmek adásba kerülését a gyerekcsatornáknál, amivel kiszűrhetőek az erőszakos jelenetet tartalmazó alkotások.

Tudatos internetezés

Az internettel, az online világgal való elkerülhetetlen megismerkedés új fejezetet jelent a gyerekek életében. Legyünk ott velük, amikor az első lépéseket megteszik! 

Tudatos mobilhasználat

A mobilhasználat ma már egészen fiatal korban kezdődik, sok általános iskolást is telefonnal engednek el otthonról. Tartalomhasználat szempontjából lényegében nem különbözik a számítógépektől, de magával az eszközzel kapcsolatban érdemes néhány dolgot átbeszélni a kicsikkel. 

Hasznos tudnivalók, linkek

Vannak olyan kifejezések, melyek jól jönnek, ha a gyerekeink által használt tartalmakkal szeretnénk megismerkedni.