Technikai okok miatt a Facebook azonosítóval történő belépés átmenetileg nem lehetséges!
Kérjük, belépéshez használd hívószámodat, e-mail címedet vagy MT ügyfélazonosítódat.
Technikai okok miatt a Facebook azonosítóval történő belépés átmenetileg nem lehetséges!
Kérjük, belépéshez használd hívószámodat, e-mail címedet vagy MT ügyfélazonosítódat.

Felelős befektetői értékelések

A Magyar Telekom folyamatos célpontja felelős befektetői értékeléseknek. A felelős befektetés olyan befektetés, amelynek során klasszikus pénzügyi és kockázati elemzések mellett társadalmi, környezeti és etikai szempontok kerülnek figyelembevételre a befektetések kiválasztásánál.

Ezek a befektetési formák a XIX. században jelentek meg az Egyesült Államokban, akkor, amikor az egyházak szót emeltek az ellen, hogy híveik alkohol-, cigaretta-, illetve fegyvergyártással foglalkozó vállalkozásokba fektessék pénzüket. Az 1960-as években kezdett elterjedni az a szemlélet, hogy a gazdálkodó szervezetek értékpapírjainak vásárlásai során etikai megfontolások is érvényesüljenek, vagyis a gazdasági teljesítmény mellett környezeti és társadalmi teljesítményt is figyelembe vegyék. A felelős befektetést választókat erre szakosodott befektetési alapok szolgálják ki, amelyek tőkeereje rohamosan növekedett az elmúlt évtizedekben.

2011-ben a Magyar Telekom ismét – immár harmadik éve – bekerült a Bécsi Értéktőzsde által indított CEERIUS- (Central and Eastern European Responsible Investment Universe) indexbe, a közép- és kelet-európai régió fenntarthatósági szempontból legjobban teljesítő vállalatai közé.

A Carbon Disclosure Projectben (CDP) is részt vesz a Magyar Telekom. A világméretű kezdeményezés keretében a legnagyobb vállalatok klímavédelmi megközelítésükről, kapcsolódó kockázataikról, lehetőségeikről és CO2-kibocsátásukról számolnak be a legnagyobb befektetőknek (jelenleg 78 000 milliárd dollárnyi eszközérték).

Ezen felül a Sustainalytics, a GS SUSTAIN, a SAM Research (DJSI) és az ECPI felelős befektetési tanácsadó szervezetek is vizsgálják a Magyar Telekom Csoport fenntarthatósági teljesítményét.

Kapcsolódó link:

Felelős befektetés – elismerések