Technikai okok miatt a Facebook azonosítóval történő belépés átmenetileg nem lehetséges!
Kérjük, belépéshez használd hívószámodat, e-mail címedet vagy MT ügyfélazonosítódat.
Technikai okok miatt a Facebook azonosítóval történő belépés átmenetileg nem lehetséges!
Kérjük, belépéshez használd hívószámodat, e-mail címedet vagy MT ügyfélazonosítódat.

Hálózatfejlesztés

A digitális környezet megteremtése, a digitálisan elmaradt térségek felzárkóztatása szempontjából alapvető a korszerű, modern hálózati infrastruktúra kiépítése. A Telekom szándéka, hogy beruházásaival elősegítse a nagysebességű, szélessávú internet mielőbbi, minél szélesebb körű hazai elérhetőségét.

Vezetékes hálózat

A vállalat 2015 tavaszán felgyorsította új generációs vezetékes hálózatfejlesztést Magyarországon. A fejlesztések eredményeként 2015. végére országszerte 464 ezer további háztartás számára vált elérhetővé a nagysebességű, szélessávú internet. Ezáltal 2015. folyamán 2,3 millió háztartásra nőtt a Telekom nagysebességű vezetékes internet lefedettsége. 2016-ban folytatódnak a fejlesztések, a cél félmillió további háztartás lefedése. A saját költségen megvalósuló hálózatfejlesztés mellett zajlik az új generációs szélessávú hálózatok országos kiépítését célzó, európai uniós forrásokra 2015-ben kiírt pályázat, amelyen a Magyar Telekom is részt kíván venni. A vállalat számára esetlegesen kedvező eredmény tovább növeli a félmilliós célszámot.

A fejlesztés a Telekom céljai szerint növeli a vidéki régiók szélessávú szolgáltatásokkal való ellátottságát, ezáltal csökkenti a különbséget a városi és vidéki területeken elérhető internetszolgáltatások színvonala között. Az újonnan bekötött háztartások is élhetnek majd a szélessávú internet kínálta előnyökkel, ezáltal javulhat az adott településen élők életminősége és a vállalkozások versenyképessége is.

4G: mobilban is a legjobb technológia

Az elmúlt évek intenzív fejlesztéseinek eredményeképpen 2015 végére a Telekom 4G mobilhálózatának lakossági kültéri lefedettsége elérte a 97,3%-ot. Már több mint 2700 településen elérhető a legkorszerűbb mobilinternet szolgáltatás.

A mobil iparágban elismert OpenSignal 2016. februári globális felmérése szerint – a 4G letöltési sebességet tekintve – a Magyar Telekom 4G hálózata Európa élvonalában van. Az OpenSignal méréseinek átlagai szerint a Magyar Telekom 4G szolgáltatásai átlagban 30 Mbit/s-os letöltési sebességet biztosítanak a felhasználóknak, amellyel a világ kilencedik, Európa harmadik leggyorsabb 4G szolgáltatását nyújtja.