Mi az eSIM?

Az eSIM a hagyományos SIM-kártyákat felváltó új kártyatípus, ami már az eszközbe beépített (embedded SIM - eSIM), így nem lehet a hagyományos módon eltávolítani, cserélni és a készülék képes önállóan a hálózatra csatlakozni.

Az ilyen típusú kártyák az új generációs mobiltelefonokban, tabletekben már megtalálhatóak, kis méretének köszönhetően pedig kiválóan alkalmasak az okos kiegészítőkhöz (pl. okosóra), különböző IoT (Internet of Things – Dolgok internete) eszközökhöz, mint pl. szenzorok és nyomkövetők, de az új típusú gépjárművek is ezeken keresztül kommunikálnak a hálózaton.

Magyarországon elsőként a Magyar Telekom hálózatában élvezheted az eSIM előnyeit! Vásárold meg előfizetésed eSIM kártyás mobilkészülékkel és aktiváld szolgáltatásod pár kattintással!

Oszd meg velünk tapasztalataidat, javaslataidat a Telekom Fórumon!

Mi a különbség a hagyományos SIM-kártya és az eSIM között?

Klasszikus SIM-kártya

A hagyományos SIM-kártya műanyag tokból, digitális chipből és a rajta lévő adatokból áll. Mérete (mini, micro, nano) attól a készüléktől függ, amelyben használni szeretnéd. Elvesztése vagy károsodása esetén új kártyára van szükség.

eSIM-kártya

Az eSIM a készülékbe beépített (pl. mobiltelefon, tablet, okosóra stb.) chip, amely az aktiváláskor letöltött adatokat (profilt) tartalmazza. Az előfizetői profil határozza meg az előfizetés típusát, és képességeit mint pl. havidíj és leforgalmazható adatmennyiség.

Melyek az eSIM-kártya előnyei?

esim-icon-01.svg

Univerzális

A különböző eszközökhöz a különböző méretű, típusú kártyák cseréjével nem kell többet bajlódnod.

esim-icon-02.svg

Okos eszközökkel szabadon

Az eSIM-el rendelkező okosórával például – ha az előfizetésed lehetővé teszi – akkor is fogadhatsz hívást, ha nem viszed magaddal a telefonodat.

esim-icon-03.svg

Nincs kártya behelyezés

Aktiváld vagy cseréld előfizetésed pár kattintással! Nem kell többé sorban állnod az üzletben, vagy várnod a postást, hogy SIM-kártyához juss.

esim-icon-04.svg

Kevesebb a sérülésveszély

A beépített chipnek köszönhetően nem szükséges cserélned a kártyáidat, így kisebb eséllyel hibásodik meg és nem fogod többé elveszíteni.

Hogyan aktiválható az eSIM-kártya?

Az aktiválási folyamat készülékenként eltérhet. Mielőtt belekezdenél, kérjük, olvasd el a készülék mellé elhelyezett használati útmutatót. Lakossági ügyfél vagy? További információ

Csatlakozz Wi-Fi hálózatra,

majd nyisd meg vagy töltsd le mobiltelefonodra vagy tabletedre az aktiváláshoz szükséges alkalmazást vagy menüpontot. Ez készülékenként eltérhet.

Olvasd be az eSIM-et aktiváló

QR-kódot. A QR-kódot megtalálod Telekom fiókodban a Dokumentumok között, illetve a személyes értékesítési pontokon is megkapod.

Profil letöltése

A QR-kód beolvasásával automatikusan letöltődik az eSIM profil és az eszköz kapcsolódik a mobilhálózatra.

Fontos!

Az eSIM aktiválási folyamat során generált QR-kód egy egyszer használatos kód.

Készülékcsere esetén a Telekom fiók "Előzetéseim" menüpontjában az adott SIM-kártya adatoknál az "Áthelyezem" gombbal tudsz új kódot generálni.

Részletes tájékoztató az eSIM aktiválásáról

Legmagasabb szintű biztonság

Az új eSIM szabványt a GSMA egyesület dolgozta ki, és a legmodernebb biztonsági intézkedések révén védelmet biztosít a visszaélések ellen. Ez vonatkozik az eSIM profil nyilvános Wi-Fi hálózaton keresztüli letöltésére is. Az eljárás titkosított és biztonsági tanúsítványokkal védett. Az aktiváló QR kód egyedi és csak egyszer használható.

eSIM-képes készülék ajánlataink

Mobiltelefonok

Megnézem

Okosórák

Megnézem

Tabletek

Megnézem

Kiemelt ajánlataink

Apple iPhone 15 Pro 128 GB

Kép leírása: Apple iPhone 15 Pro

Termék tulajdonságok.

 • iOS operációs rendszer
 • 6,1"-es, 120 Hz-es érintőkijelző
 • 48 megapixeles főkamera
 • 12 megapixeles ultraszéles és széles látószögű kamera +12 megapixeles kétszeres telefotó + 12 megapixeles háromszoros telefotó
 • hatszoros optikaizoom-tartomány
 • Akár 23 óra videólejátszás
 • 128 GB belső tárhely

Ár és konstrukció.

0 Ft kezdőrészlettel

19 020 Ft × 22 hó

Össesen: bruttó 418 440 Ft

 

Üzleti Mobil L + Üzleti Adat Non-stop díjcsomaggal, az előfizetésre és a vásárláshoz tartozó havi díj szintre vállalt 2 éves határozott idővel, kisvállalkozói keretszerződéssel.

Részletek

Apple Watch Series 9 eSIM 45mm

Apple Watch Series 9 eSIM

Termék tulajdonságok.

 • Mindig bekapcsolt Retina kijelző
 • Akár 18 óra üzemidő
 • Értesítés alacsony vagy magas pulzusról
 • Véroxigén app
 • EKG app
 • Testhőmérséklet-figyelés
 • IP6X porállósági tanúsítás
 • Úszásálló + 50 méterig vízálló

Ár és konstrukció.

0 Ft kezdőrészlettel

8890 Ft × 22 hó

Összesen: bruttó 195 580 Ft

 

Üzleti Mobil L + Üzleti Adat Non-stop díjcsomaggal, az előfizetésre és a vásárláshoz tartozó havi díj szintre vállalt 2 éves határozott idővel, kisvállalkozói keretszerződéssel.

Részletek

Az Apple Watch Series 5 (GPS+Cellular) óra Magyarországon kizárólag Magyar Telekom havi díjas mobil előfizetés mellé vásárolt MultiSIM szolgáltatással aktiválható.
Az Apple Watch Series 5 (GPS+Cellular) óra aktiváláshoz szükséges egy iPhone készülék a fő Magyar Telekom havi díjas mobil előfizetéssel.

Milyen eszközökben használható az eSIM-kártya?

Az eSIM-kártyát az erre alkalmas készülékben, okos eszközben használhatod.
A készülékeknek három csoportja van:

Fizikai SIM-kártyát használ
Ezekbe a készülékekbe csak a hagyományos, műanyag tokos SIM-kártyát (mini, micro, nano) lehet elhelyezni.

eSIM-kártyát használ
Ezekbe a készülékekbe nem lehet hagyományos SIM-kártyát elhelyezni, a Telekom fiókból letöltött felhasználói eSIM profillal használható a mobilelőfizetés.

Fizikai SIM-et vagy eSIM profilt használ
Ezekben a készülékekben a hagyományos SIM vagy eSIM profil is használható.

Választhatsz! A díjcsomag vagy az eszköz megrendelésekor választhatsz, hogy hagyományos vagy eSIM-kártyát kérsz.

Mi marad, mi változik?

Néhány dolog ugyanaz marad
A szabványos PIN- és PUK-számokat kapsz, amelyeket a biztonság fenntartását szolgálja.
Minden mobil szolgáltatás, mind pl. a barangolás, a hívásátirányítás vagy a hangposta, mobilinternet ugyanúgy működik, mint a hagyományos SIM-kártyával.

Néhány dolog változik
Ha készülékedet szeretnéd eladni, kérlek töröld az eSIM-profilodat a készülékedről. Ez a törlés egyenértékű azzal, amikor a műanyag SIM-kártyádat megsemmisíted. Nem fogja megszüntetni a szerződéses kötelezettséget, vagy nem változtatja meg szolgáltatásaidat, de már nem fogod tudni használni az eszközt, amíg új eSIM-profilt nem igényelsz és töltesz le vagy nem helyezzel be új SIM-kártyát.

Ha véletlenül törlöd az eSIM-profilodat, akkor csak újat kell igényelned és aktiválnod az eszközödön, és azonnal képes leszel a mobilszolgáltatások használatára. Természetesen az eSIM-profil módosításával megtarthatod a meglévő telefonszámot, ugyanúgy, mint a fizikai SIM-kártyát.

A SIM-kártya cseréjét kérheted az eSIM-profilra és fordítva. Minden szolgáltatás, adat és elérhető perc változatlan marad. Mielőtt a SIM-kártyát eSIM-profilra cserélnéd, ellenőrizd, hogy a névjegyek a SIM-kártyádra vannak-e írva. Ha van ilyen, először készíts biztonsági másolatot a kapcsolataidról, hogy később visszaállíthasd őket az eSIM-profil aktiválása után.